Masacru după un conflict între triburi. 24 de oameni au murit în Papua Noua Guinee

Data publicării:
The Prince Of Wales And Duchess Of Cornwall Visit Papua New Guinea - Day 2
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Cel puțin 24 de oameni au murit într-un conflict sângeros dintre două triburi, într-o zonă muntoasă din Papua Noua Guinee. Printre victime se numără copii și femei însărcinate.

Prim-ministrul țării insulare a spus, după primirea veștii, că este „una dintre cele mai triste zile din viața lui” și a promis că îi va pedepsi pe ce vinovați, potrivit BBC.

Momentan nu se cunoaște motivul crimelor. Cu toate astea, este una dintre cele mai sângeroase confruntări din ultimii 20 de ani din Papua Noua Guinee.

Atacurile au avut loc duminică, atunci când șapte oameni au murit – patru bărbați și trei femei -  în satul Munima, din districtul Tari-Pori. Apoi, luni, 16 femei și copii au fost omorâți în satul Karida, potrivit presei locale. Două dintre femeile ucise erau însărcinate.

Pills Pimus kolo, un oficial din Sănătate din Papua Noua Guinee, a publicat pe Facebook imagini cu ceea ce spune că este masacrul din Karida. Fotografiile dezvăluie un rând de cadavre înfășurat în pânză și legat de stâlpi. El a spus că unele dintre trupuri au fost tăiate în bucăți, iar diverse parți ale corpului erau greu de recunoscut.

Premierul țării a spus că atacurile au fost făcute de un bărbat din triburile Hagui, Okiru și Liwi și a adăugat că ucigașul, alături de alți posibili vinovați, vor fi pedepsiți.

Cum poate o provincie cu 400.000 de locuitori să funcționeze corect având sub 60 de polițiști”, scrie prim-ministrul țării insulare pe Facebook.

În zonele muntoase din Papua Noua Guinee, multe comunități, se bazează încă pe tradițiile tribale, iar multe sate mici încă nu sunt conectate cu civilizația prin drumuri.

Conflictele între triburi nu sunt neobișnuite, cel mai des pornind de la furturi sau violuri sau dispute despre granițele tribului.

Papua Noua Guinee este printre cele mai sărace țări din lume, cu aproximativ 40% din populație trăind cu mai puțin de un dolar pe zi, potrivit ONU.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri