Masacrul din septembrie din Alpi. Anchetatorii analizează o „pistă românească”

Data publicării:
pistol mediafax

În cazul cvadruplei crime de la Chevaline, comisă în septembrie în apropierea Lacului Annecy, anchetatorii analizează în prezent o „pistă românească", dezvăluie „Le Parisien/Aujourd'hui en France" într-un editorial în ediţia de luni.

Pe 5 septembrie 2012, Saad al-Hilli, în vârstă de 50 de ani, soţia sa Iqbal, 47 de ani, şi soacra sa Suhaila al-Allaf, 74 de ani, de naţionalitate elveţiană, au fost împuşcaţi mortal în Haute-Savoie; lângă maşina acestora a fost găsit mort şi un biciclist francez, într-o parcare forestieră. Cele două fetiţe ale cuplului britanic de origine irakiană au supravieţuit masacrului, cea mare fiind grav rănită.

Însă Le Parisien scrie că anchetatorii francezi şi britanici au descoperit că de la domiciliul familiei al-Hilli, la Claygate, în Marea Britanie, au fost efectuate numeroase apeluri spre România şi au fost, de asemenea, primite apeluri telefonice din această ţară pe această linie telefonică fixă.

„Un element tulburător (este că) cinci numere apar în mod repetat, apoi încetează brusc să mai apară în registre", scrie ziarul, care precizează că aceste convorbiri telefonice au avut loc cu trei săptămâni înainte de sejurul în Franţa al familiei al-Hilli. „O probă că această pistă românească suscită interesul anchetatorilor, (este faptul că) cei doi judecători de instrucţie au solicitat o Comisie Rogatorie internaţională încă de la 16 ianuarie", continuă Le Parisien, potrivit căruia numerele de telefon româneşti ar fi în curs de identificare.

Potrivit unor elemente de anchetă, un alt membru al familiei s-ar fi aflat în contact cu România. „Este vorba despre Fadwa al-Saffar, cumnata lui Saad", scrie Le Parisien. În registrele sale telefonice apar convorbiri cu numere de telefon identice celor repertoriate la domiciliul familiei al-Hilli. „Fadwa al-Saffar este mătuşa celor două fiice ale cuplului al-Hilli, Zainab şi Zeena, singurele supravieţuitoare ale masacrului", scrie cotidianul, care citează o moştenire complexă în această ramură a familiei. Era cunoscut, deja, un litigiu familial între Saad al-Hilli şi fratele său, Zaid, cu privire la moştenirea tatălui lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri