Măsura disperată la care recurg femeile din Venezuela pentru a face rost de bani pentru mâncare

Data actualizării: Data publicării:
venezuela

Din disperare, femeile din Venezuela care încearcă să fugă din țară își vând părul, în apropiere de granița cu Columbia. Părul lor este vândut mai departe celor care fabrică extensii și peruci, scrie BBC News.

Citește și: VIDEO. „Patrulele morții” din Venezuela, surprinse la lucru: 30 de oameni uciși în trei zile

Din puținii bani pe care îi obțin, venezuelenele cumpără hrană, scutece pentru copii sau medicamente.

În apropiere de granița cu Columbia, un venezuelean se plimbă printre cei care fug din țară și strigă: „Cumpărăm păr!”. În jur de 200 de femei vin zilnic la el, disperate că nu au bani să treacă granița.

Pentru părul lor, femeile primesc între 60.000 și 180.000 de pesos columbieni, adică între 20 și 60 de dolari, în funcție de lungimea părului.

„Sufăr de artrită și trebuie să îmi cumpăr medicamente. Nu sunt mulți bani, dar măcar o să pot să îmi iau pastile pentru dureri”, spune Celina Gonzales, o femeie în vârstă de 45 de ani, care nu le-a spus membrilor familiei ce are de gând să facă.

„Sunt aici pentru că nu mai am nimic de mâncare”, spune o femeie care a încercat să își vândă părul, dar a fost refuzată pentru că este prea scurt și prea fin.

„Când vin să își taie părul este pentru că au ajuns într-o sărăcie extremă și singura lor șansă să mai facă rost de bani e să își vândă părul”, spune unul dintre cei care cumpără părul femeilor din Venezuela.

Citește și: Mercenari ruși din temutul grup Wagner ar fi ajuns în Venezuela pentru a-l apăra pe Maduro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri