Măsură fără precedent împotriva evaziunii fiscale în India

Data publicării:
bani india

Banii au devenit fără valoare în India, peste noapte. Nu toți, doar bancnotele cele mai mari, de 500 și de 1.000 de rupii. Guvernul vrea prin această măsură ca evazioniștii să declare toți banii.

bani india

Este haos în India după ce Guvernul a decis, într-un anunț surpriză, să declare fără valoare bancnotele de 500 (circa 7 dolari, n.red) și de 1.000 de rupii, în speranța că va opri evaziunea fiscală și corupția.

Mai mult, autoritățile au pus o limită de 10.000 de rupii pe zi la retragerea banilor din bănci și bancomate. Cozile au devenit o regulă în ultimele trei zile în toată țara, relatează BBC.

În plus, pe aeroporturi, în gări, spitale și benzinării, aceste două bancnote pot fi folosite numai până la miezul nopții.

Deși activitatea lor a fost dată peste cap, oamenii apreciază efortul guvernamental.

Cele două bancnote înseamnă circa 85% din totalul pus în circulație. Termenul pentru schimbarea bancnotelor mari sau depunerea lor în conturi este de 30 decembrie.

De asemenea, Guvernul a lansat banconte noi, de 500 și de 2.000 de rupii, cu noi elemente de securitate, iar bancnota de 1.000 de rupii va fi lansată ulterior.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri