Măsură fără precedent în criza imigranților

Data publicării:
criza

Întreaga operaţiune se va face în trei etape, iar costul iniţial al operaţiunii a fost estimat la aproape 12 milioane de euro.

„Am adoptat Conceptul Management al Crizei şi am luat decizia de a demara operaţiunea cu sediul la Roma şi cu contraamiralul (n.r. Enrico) Credendino”, a spus Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe

Planul pentru a rezolva criza imigranţilor presupune mai multe etape: monitorizarea reţelelor de traficanţi, căutarea, capturarea şi distrugerea ambarcaţiunilor traficanţilor, vor fi demarate ulterior. Costul iniţial al operaţiunii, care ar putea fi demarată până la finalul lunii iunie, a fost estimat la aproape 12 milioane de euro.

„Vara, tot mai mulţi oameni vor porni în călătorie şi am vrea, cel puţin eu aş vrea să demarăm operaţiunea cât mai repede, dacă vrem să descurajăm organizaţiile de traficanţi şi contrabandişti”, a declarat Federica Mogherini. Oficialii europeni aşteaptă, însă, aprobarea Naţiunilor Unite, pentru a putea intra pe apele teritoriale ale Libiei, de unde provin cei mai mulţi traficanţi.

„Dacă vrem să acţionăm pe mare, dacă vrem să ajungem, dacă vrem să desfăşurăm operaţiuni în apele teritoriale ale Libiei, avem nevoie de o rezoluţie la Consiliul de Securitate, pe care nu o avem în prezent”, a declarat Frank-Walter Steinmeier, ministrul german de Externe. Peste 1.800 de imigranţi au murit, anul acesta, încercând să ajungă în Europa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri