Măsură la festivalurile de muzică: testarea drogurilor ilegale înainte de consum

Data publicării:
festival

Consumul de narcotice în timpul festivalurilor de muzică ar putea avea parte de un cadru legal mai larg. Organizatorii unora dintre cele mai mari evenimente muzicale din Regatul Unit au pus la punct un sistem de testare a drogurilor de către consumatori înainte de a le consuma.

Decizia a fost motivată prin faptul că, aplicând o asemenea schemă, substanțele psihotrope vor putea fi ținute într-o zonă de siguranță medicală a consumului. Potrivit publicației The Independent, măsura ar putea fi introdusă în cadrul festivalurilor Reading și Leeds, programate în această vară.

Testările, care vizează drogurile ilegale, vor fi efectuate în prezența poliției locale.

Melvin Benn, directorul festivalului Live Nation, a lucrat la acest plan începând cu anul trecut, iar în prezent așteaptă confirmarea sprijinului din partea Poliției West Yorkshire și a Consiliului Național al Șefului Poliției.

Cât privește infrastructura, drogurile supuse testării vor fi stocate într-un cort, iar de întreaga procedură de consum se va ocupa organizația „The Loop”, care efectuează de obicei testarea criminalistică a narcoticelor confiscate de poliție.

Anul trecut, „The Loop” a pus pentru prima oară în aplicare schema de consum controlat în cadrul a circa 200 de petreceri organizate în clubul „Secret Garden Party” din Cambridgeshire.

În 2016, trei adolescenți au murit în timpul festivalurilor din Marea Britanie pe fondul consumului de droguri ilegale.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri