Măsuri extreme de securitate pentru summitul ONU. Peste 120 de şefi de stat şi de guvern sunt prezenţi la New York

Data publicării:
onu


În acelaşi timp au fost organizate, tot în sediul Naţiunilor Unite, un summit dedicat schimbărilor climatice şi unul privind lupta antitetoristă. Sunt acolo preşedintele american Barack Obama, premierul britanic David Cameron şi cel israelian Benjamin Netanyahu. România este reprezentată de premierul Victor Ponta. Pentru a garanta siguranţa atâtor demnitari, autorităţile americane au instituit măsuri extreme de securitate. 

Sediul Naţiunilor Unite din Manhattan a fost înconjurat de mai multe rânduri de garduri aşezate în cercuri concentrice. Zeci de poliţişti patrulează pe străzi însoţiţi de câini special antrenaţi, iar de pe acoperişurile zgârie-norilor veghează trupele speciale. Pentru a exclude orice posibilitate de atac din partea unui lunetist, a fost construită chiar şi o arcadă antiglonţ care acoperă zona de câţiva metri pe care o au de parcurs liderii lumii de la coborârea din limuzine până la intrarea în sediul ONU. Înăuntrul clădirii au fost ridicate parapete care să-i separe pe oficiali de jurnalişti.

Pe lângă ameninţarea teroristă, autorităţile new-yorkeze îşi fac griji şi în privinţa protestelor ecologiste şi anti-globalizare. 

Spre dezamăgirea ecologiştilor, summitul dedicat problemelor de mediu a durat doar o zi. Dar printre vorbitori s-a numărat şi Leonardo DiCaprio.

„În calitate de actor, eu mă prefac pentru a-mi câştiga existenţa. Interpretez personaje fictive care de obicei rezolvă probleme fictive. Cred că omenirea a privit la fel problema încălzirii globale: ca şi cum ar fi fost vorba de o ficţiune, ca şi cum, prefăcând-ne că încălzirea globală nu ar fi reală, problema ar dispărea cumva. Cred, însă, că acum ştim mai bine”, a spus Leonardo DiCaprio, emisar ONU pentru Pace. 

Adunarea generală a ONU va lua în discuţie temele fierbinţi ale momentului - ameninţarea reprezentată de gruparea teroristă Statul Islamic, şi avansul epidemiei de Ebola.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri