Mătuşa lui Kim Jong-un a fost cruţată după execuţia soţului ei, Chang Song-thaek

Data publicării:
4598517-AFP Mediafax Foto-KNS

 

(Foto - Mediafax)

Kim Kyong-hui, sora lui Kim Jong-il, tatăl lui Kim Jong-un şi fostul conducător al ţării, a fost numită membră în Comitetul pentru organizarea funeraliilor unui demnitar de rang înalt al partidului, decedat vineri, a anunţat agenţia de presă oficială KCNA sâmbătă seara.

Numele acesteia apare alături de cele ale mai multor oficiali din cadrul partidului şi armatei, inclusiv al ministrului Apărării Jang Jong-nam şi al lui Choe Ryong-hae, un confident apropiat tânărului dictator şi totodată directorul Biroului Politic al armatei.

Faptul că Kim Kyong-hui a fost desemnată să participe la o ceremonie oficială arată că ea se bucură în continuare de favorurile nepotului ei, care este pe cale să îşi consolideze puterea la conducerea ţării.

Acesta s-a ocupat de o cu totul altă problemă, a anunţat presa oficială duminică. El a vizitat o staţiune de schi, Masik Pass, în curs de construire în nord-estul ţării, cu scopul de a verifica stadiul lucrărilor proiectului săufavorit şi de a-i încuraja pe muncitorii şi soldaţii care participă la acestea să accelerele lucrările.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri