Meghan Markle, acuzată de lipsă de respect la adresa Reginei Elisabeta. Gestul făcut de ducesă

Data publicării:
Meghan Markle
Foto: Guliver/GettyImages

Ducesa de Sussex Meghan Markle a participat la o recepție găzduită de Regina Elisabeta la Palatul Buckingham. Nefamiliarizată însă cu rigoarea și multele reguli ale Casei Regale, soția prințului Harry a făcut o gafă catalogată de experți în protocol drept lipsă de respect.

Meghan Markle
Foto: Guliver/GettyImages

Ducesa de Sussex este notată de presa internațională cu un 10 curat la capitolul ținută. O prezență delicată, elegantă și discretă, așa ar putea fi descris stilul vestimentar al fostei actrițe de la Hollywood. Fană a culorilor nude, ducesa preferă și rochiile mulate, care îi pun în evidență silueta, dar și costumele din două piese, cu fuste asimetrice.

Însă mai are de recuperat la capitolul protocol, sunt de părere experți în eticheta regală. Este însă de înțeles, din moment ce Meghan nu a avut contact cu acestă lume în trecut, iar acum încearcă să se obișnuiască cu un set lung și greoi de reguli și obiceiuri.

Astfel, atunci când Suverna le-a cerut ei și prințului Harry să se așeze, Meghan Markle s-a așezat picior peste picior - una dintre cele mai grave erori, o postură care încalcă regulile casei regale și care este considerată o lipsă de respect la adresa Reginei.

Markle și-a corectat însă imediat postura și a adoptat „poziția ducesei” - picioarele înclinate într-o parte și gleznele încrucișate.

„Femeile din familia regală britanică ar trebui să stea cu genunchii apropiaţi pentru a evita situaţiile stânjenitoare sau îşi pot încrucişa glezenele dacă este neapărat necesar. Poziţia ducesei este sofisticată, protejează de vulnerabilităţi şi arată extraordinar în fotografii“, a spus Myka Meier, expertă în etichetă regală, pentru revista americană „People“.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri