Melania Trump și soția premierului japonez au mers la cumpărături

Data publicării:
President Trump And Indian PM Modi Hold Joint Statement At White House
FOTO: Gulliver/ Getty Images

 În timp ce soțul ei juca golf, prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a descoperit arta japoneză a perlelor de cultură în cartierul de lux Ginza, din Tokyo, în prima zi a turneului asiatic al președintelui american, informează duminică AFP.

President Trump And Indian PM Modi Hold Joint Statement At White House
FOTO: Gulliver/ Getty Images

În cadrul programului său cultural, Melania Trump, însoțită de Akie Abe, soția prim-ministrului nipon Shinzo Abe, a vizitat magazinul de perle Mikimoto, notează Agerpres.

Cele două femei au preferat să se salute printr-o îmbrățișare obraz în oraz, decât cu o strângere de mână sau tradiționala plecăciune din cultura japoneză.

Au urcat apoi la un ''etaj secret'' al clădirii, rezervat oaspeților importanți, pentru a discuta la un ceai sau la o cafea. Conținutul discuției dintre cele doamne nu a fost dezvăluit presei.

Cu această ocazie, Mikimoto a organizat o întâlnire cu ''ama'', căutătoarele de perle care plonjează în adâncurile apelor, echipate doar cu ochelari de înot și un coș din lemn.

Japonia este recunoscută pentru calitatea perlelor sale.

''Am avut o întâlnire minunată cu doamna Abe astăzi! Mi-a plăcut foarte mult conversația pe care am purtat-o la ceai și prezentarea despre istoria perlelor'', a postat Melania Trump pe Twitter.

''M-a întrebat care este adâncimea la care ne scufundăm și cât timp îmi pot ține respirația'', a povestit pentru jurnaliști Miaki Okumura, o scufundătoare de 57 de ani. ''I-am spus că adâncimea este de 5-6 metri și că pot să-mi țin respirația timp de 40-50 de secunde'', a spus aceasta, adăugând că prima doamnă a SUA a părut impresionată.

''Pare că este o persoană foarte drăguță și, de asemenea, foarte frumoasă. Mâinile ei erau frumoase și călduroase când ne-am salutat''.

O altă scufundătoare, Saki Satonaka, de 22 de ani, a povestit că Melania Trump a felicitat-o pentru că a ales să fie ''ama'', meserie pe care o practică de o lună. ''Voi păstra amintirea minunată a evenimentului de astăzi toată viața'', a spus tânăra.

Melania Trump și Akie Abe au făcut o fotografie cu cele două scufundătoare, dar nu au dat declarații de presă. Au privit și un film despre perlele de cultură.

În trecut, scufundătoarele ama aveau un rol important în culegerea perlelor din mare.

Firma Mikimoto a fost creată în 1899, după ce Kokichi Mikimoto, considerat regele perlelor, a reușit în 1893, să cultive perle, pentru prima dată în lume, în prefectura Mie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri