Melinda French Gates și McKenzie Scott donează 40 de milioane de dolari pentru a promova drepturile femeilor

Data publicării:
teanc bancnote de 100 de dolari
Teanc de dolari. Foto: GettyImages

Melinda French Gates și McKenzie Scott s-au unit pentru a dona 40 de milioane de dolari pentru a crește puterea și influența femeilor americane în următorul deceniu, relatează CNN.

Donația este acordată câștigătorilor competiției Equality Can't Wait (Egalitatea nu poate aștepta) găzduită de firma de investiții French Gates Pivotal Ventures, cu sprijin financiar de la Scott și soțul ei, Dan Jewett, precum și de la Charles and Lynn Schusterman Family Philanthropies. A fost „prima competiție centrată pe gen și egalitate în SUA cu un premiu de această magnitudine și o oportunitate de a acorda mai multă putere femeilor”, potrivit unui comunicat de presă.

Cei patru câștigători ai concursului - care au fost aleși dintre 550 de candidați - au propus diferite modalități creative de a îmbunătăți viața femeilor și a persoanelor neconforme cu genul din Statele Unite. Acestea includ crearea unei infrastructuri pentru îngrijirea copiilor; pregătire pentru femeile interesate de carieră în domeniul dezvoltării de software; sprijinirea femeilor tinere în timpul facultății la începutul carierei lor; promovarea „întreprinderilor deținute de femei native”.

Multe dintre aceste probleme au devenit și mai relevante în condițiile în care femeile au avut mult mai mult de suferit din cauza pandemiei de COVID-19 decât bărbații. Fiecare dintre câștigători va primi câte 10 milioane de dolari.

„Premiații sunt echipe puternice care lucrează în linia întâi pentru a ajuta femeile să-și consolideze puterea în viața și cariera lor”, a spus Scott într-un comunicat.

„Putem rupe tiparele istoriei și să promovăm egalitatea de gen, dar trebuie să ne angajăm să promovăm organizații, precum cele care primesc premii astăzi”, a spus și French Gates.

 

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri