Sari la conținut

Melodia prin care mexicanii îi răspund lui Donald Trump

Peste 40 de posturi de radio din Mexic au difuzat aceeaşi melodie, la aceeaşi oră, în semn de protest faţă de politicile lui Donald Trump, scrie El Pais, citat de News.ro.

 

Cu hashtag-ul #to2unidos, posturi de radio, publicaţii precum Rolling Stone şi El Informador, dar şi şi personalităţi au invitat online mexicanii să se alăture iniţiativei.

Piesa „Aquí no es así” (Aici nu este aşa - n.r.) a grupului Caifanes a fost difuzată la ora locală 13:45, vineri, în numeroase oraşe din ţară, la posturi de radio ca Reactor, RMX, Exa şi Los 40.

#To2unidos (Toți uniți - n.r.)a fost tema principală în mediul online mexican timp de aproimativ două ore.

„Deşi lucrăm la diferite posturi de radio, cei mai mulţi ne cunoaştem şi suntem prieteni, aşa că nu a fost greu să ne punem de acord”, a declarat Ricardo Castañeda, producător executiv la RMX. „Am decis să ne unim privind ceea ce se întâmplă în ţara asta. Am vrut să arătăm că nu ne supunem atitudinii lui Trump faţă de Mexic”, a explicat el.

Cântecul ales de posturile de radio este un clasic al grupului Caifanes. Versurile fac referire la un anumit tip de cuceritor.

Vienes caminando
y no sabes tu destino
conquistando sueños
sueñas llegar a ser deidad
Sigues caminando
sobre viejos territorios
invocando fuerzas
que jamas entenderas
Y vienes desde alla
donde no sale el sol
donde no hay calor
donde la sangre
nunca se sacrifico por un amor
pero aqui no es asi
Vienes caminando
ignorando sagrados ritos
pisoteando sabios templos
de amor espiritual
Largas vidas siguen
velando el sueño de un volcan
para un alma eterna
cada piedra es un altar
Y vienes desde alla
donde no sale el sol
donde no hay calor
donde la sangre
nunca se sacrifico por un amor
pero aqui no es asi.

Preşedintele Donald Trump a semnat, miercuri seară, un ordin executiv de iniţiere a construirii zidului la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic. Simultan, miliardarul republican a decis, printr-un alt ordin, să blocheze acordarea de fonduri federale pentru metropolele americane considerate „sanctuare” pentru imigranţii ilegali, printre care Los Angeles, San Francisco şi New York.

Pe aceeași temă