Mema care a făcut înconjurul Internetului, declarată oficial sexistă

Data actualizării: Data publicării:
banhof

Mema virală cu un tânăr care se plimba de mână cu iubita și întoarce capul după o femeie atrăgătoare a fost declarată sexistă de către organismul ce reglementează mesajele publicitare în Suedia, potrivit thelocal.se.

banhof
Banhof, tu și actualul tău loc de muncă

Fotografia a ajuns să fie folosită într-o serie de meme-uri, ironizându-i pe cei nemulțumiți de ceea ce au și care cad pradă diverselor tentații.

Poza generică a fost folosită, pentru prima dată de compania de internet Banhof. Ideea memei era că tânărul ignoră actualul loc de muncă și întoarce capul după oferta Banhof.

Experții suedezi în publicitate au apreciat, însă, că mema este discriminatorie, întrucât prezintă femeile ca pe niște „obiecte sexuale”. În plus, ar încuraja stereotipul că bărbații consideră femeile „substituibile”.

Reprezentanții companiei de internet suedeze au explicat că singura lor intenție a fost să sugereze că Banhof este un angajator atrăgător pentru cei nemulțumiți de jobul actual. „Oricine urmărește ce se întâmplă pe internet și cultura meme-urilor, știe că mema este folosită și interpretată. Dacă personajul este un bărbat, o femeia sau de genul neutru este, adesea, irelevant în context”, au precizat reprezentanții companiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri