Sari la conținut

Merkel, filmată dându-şi ochii peste cap în cursul unei discuţii cu Putin

Cancelarul german Angela Merkel a fost surprinsă de camerele video în timp ce părea că îşi dădea ochii peste cap în cursul unei discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează Daily Telegraph, citat de News.ro.

Nu este clar despre ce vorbeau cei doi lideri şi ce a dus la reacţia cancelarului.

Putin avusese înainte o întâlnire cu Donald Trump.

Merkel a fost suprinsă şi în timpul uneia dintre fotografiile de familie în timp ce părea că se încruntă la preşedintele rus. 

Acesta nu a fost singurul incident amuzant de la reuniunea la vârf. În timpul pozei de familie, preşedintele francez Emmanuel Macron a decis să îşi schimbe locul, aflat în ultimul rând, cu unul în faţă. 

Astfel, el s-a strecurat printre ceilalţi lideri, s-a oprit la preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaitė, cu care a schimbat câteva vorbe şi a îmbrăţişat-o, după care a mers la Trump, pe care l-a bătut prieteneşte pe umăr, înainte de a ocupa un nou loc în primul rând pentru poză. Totul s-a petrecut sub privirile amuzate ale celorlalţi lideri.

Merkel găzduieşte vineri şi sâmbătă, la Hamburg, summitul G20 ce a oferit prilejul pentru prima discuţie faţă în faţă între noul preşedinte american şi liderul de la Kremlin.

Cancelarului german i-a revenit sarcina dificilă de a încerca să găsească acorduri în domeniul energiei şi climei între liderii celor mai dezvoltate 20 de economii din lume. 

Pe aceeași temă