Mesajele de Anul Nou ale liderilor planetei

Data publicării:
2015 - ARTIFICII-1

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: „În anul care vine trebuie să rezolvăm împreună multe probleme. Trebuie să îndeplinim tot ce ne-am propus de dragul nostru, de dragul copiilor noştri şi al Rusiei”.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „Nu există nicio îndoială că ne dorim să asigurăm securitatea Europei împreună cu Rusia şi nu împotriva ei. Însă în aceeaşi măsură, nu există îndoială că în Europa nu putem şi nu vom accepta aşa-numitul drept al celui puternic, care încalcă legile internaţionale”.

Xi Jinping, preşedintele Chinei: „În momentul acesta, când ne despărţim de tot ce e vechi şi îmbrăţişăm tot ce e nou, sunt încântat să-i felicit pe toţi chinezii şi pe toate grupurile etnice, pe compatrioţii din Hong Kong, pe cei din Macao şi Taiwan, pe cei din afara graniţelor şi pe prietenii din toată lumea!”

Francois Hollande, preşedintele Franţei: „Ştiu ce probleme avem. Le analizez în fiecare zi. Şi mă gândesc în această seară la familiile care îşi doresc ce este mai bine pentru copiii lor, confruntându-se cu şomajul şi, uneori, chiar cu excluderea. (...) Franţa e capabilă să se transforme. Şi ştiu că sunteţi gata pentru acest lucru. Şi asta vom face în 2015”.

Papa Francisc: „Cazurile de corupţie din ultima perioadă au nevoie de o introspecţie serioasă şi acţiuni în consecinţă, pentru renaşterea spirituală şi morală a Romei”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri