Mesajele de Crăciun ale liderilor lumii

Data publicării:
regina elisabeta craciun

Regina Elisabeta a adus un omagiu soldaţilor britanici care au căzut pe front în Primul Război Mondial, la 100 ani de la izbucnirea conflagraţiei. Ea a adus un omagiu şi medicilor care luptă împotriva Ebola.

„Pentru mine, viaţa lui Iisus Hristos, Prinţul păcii, a cărui naştere o sărbătorim astăzi, reprezintă o inspiraţie şi o ancoră în viaţa mea, un model al reconcilierii şi iertării. Exemplul lui Hristos m-a învăţat să-i respect şi să-i apreciez pe toţi oamenii, oricare ar fi credinţa lor sau fără a avea vreuna. Vă doresc tuturor un Crăciun fericit!”, a spus regina Marii Britanii.

În mesajul de Crăciun, familia prezidenţială americană a vorbit despre importanţa celor dragi. Nu au fost uitaţi nici cei care, uneori, apără cu preţul vieţii drapelul Statelor Unite.

Crăciun fericit! Nu vă vom reţine prea mult timp pentru că ziua de astăzi este despre familie şi reunirea cu cei dragi. Astăzi, familia noastră se va alătura milioanelor de oameni de pe întreg teritoriul ţării care sărbătoresc naşterea lui Iisus, un eveniment care nu reprezintă numai naşterea unui copil într-o iesle, ci care este şi un mesaj că lumea trebuie să se schimbe pentru a-i mângâia pe cei săraci, pe cei aflaţi în suferinţă şi, mai ales, pentru a ne iubi unii pe alţii, aşa cum am dori noi înşine să fim iubiţi. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi. Vă urăm tuturor un an nou fericit şi multă sănătate”, a spus Barack Obama.

Sperăm că aceste sărbători vor fi o şansă pentru ca noi să trăim acest mesaj, să trecem peste diferenţele care ne despart, să ne ridicăm familiile, prietenii şi vecinii şi să refacem legăturile cu valorile care ne unesc”, a spus și Michelle Obama.

Un mesaj de Crăciun pentru popor a transmis şi noul rege al Spaniei, Felipe al VI-lea. Este pentru prima dată când face o astfel de urare din calitatea de monarh. Felipe al şaselea a făcut apel la unitate.

Trăim în vremuri dificile şi complexe pentru mulţi cetăţeni spanioli şi pentru Spania. Duritatea şi lungimea crizei economice creează în sânul multor familii nesiguranţă în ceea ce priveşte viitorul. Gravitatea unora dintre problemele noastre politice creează nelinişte, iar comportamentul celor care se abat de la conduita la care ne aşteptăm din partea funcţionarilor publici provoacă, pe bună dreptate, indignare şi dezamăgire”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri