Mesajele liderilor lumii. Obama: A fost privilegiul vieţii mele să vă fiu preşedinte

Data publicării:
obama
Foto: Guliver / GettyImages

Barack Obama a transmis mesajul de Anul Nou, ultimul în calitate de preşedinte. La final de mandat e şi Angela Merkel, dar cancelarul german a anunţat că va candida şi la alegerile de anul viitor.

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite: „A fost privilegiul vieţii mele să vă fiu preşedinte. Şi pe măsură ce mă pregătesc să-mi preiau rolul şi mai important de cetăţean de rând, să ştiţi că voi fi alături de voi la fiecare pas, pentru a mă asigura că această ţară se ridică la înălţimea promisiunii incredibile făcute de Părinţii Fondatori: aceea că noi toţi suntem egali, că merităm cu toţii şansa de a ne trăi visurile. Familia Obama vă urează un 2017 fericit şi binecuvântat!”.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „Fără îndoială, cel mai important test este terorismul islamic, ce ne-a vizat pe noi, germanii, de-a lungul mai multor ani. În 2016, ne-a lovit în centrul ţării, în Wuerzburg, în Ansbach, iar acum câteva zile, în piaţa de Crăciun. Da, Europa este lentă, este dificilă. Trebuie să accepte decizii grele, precum ieşirea unui stat membru. Dar nu! Noi, germanii nu trebuie să trăim cu impresia că fiecare poate avea un viitor mai bun de unul singur!”.

Citiţi şi:

Donald Trump, urări de Anul Nou chiar și „numeroșilor săi inamici”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri