Mesajul dinaintea prăbușirii avionului din Taiwan

Data publicării:
prabusire avion taiwan

„- Alertă, alertă, motorul a cedat!

-TransAsia 235, te rog încearcă din nou. Contactează turnul de control Taipei pe frecvenţa 119,7.”

Nu s-a mai întâmplat acest lucru, pentru că după câteva secunde, avionul cu 58 de oameni la bord se prăbuşea într-un râu din Taipei. Înainte de impact, pilotul a reuşit să evite un bloc de locuinţe, a trecut razant pe lângă o altă clădire, după care aeronava a lovit cu aripa un pod şi a căzut în apă. 60 de scafandri îi caută pe dispăruţi în apele râului, dar munca este îngreunată de apa tulbure.

Lin Tyh-Ming, director Administraţia Aeronautică Civilă: Partea din faţă a avionului şi coada acestuia au fost recuperate, două motoare au fost găsite şi ele. Bucăţi din aripi sunt încă sub apă.

Oficialii taiwanezi spun că cei care au scăpat cu viaţă din accident au fost extrem de norocoşi. Printre ei se află şi o familie care avea locurile chiar în zona în care s-a rupt fuzelajul. Ca prin minune, bărbatul a scăpat teafăr după impact şi a reuşit să-şi scoată soţia şi fiul din epavă, pe care i-a transportat apoi la mal.

Kuo-cheng Lan, medic: Pacienţii au suferit un şoc foarte puternic în urma impactului. Au suferit răni la cap, la picioare, întregul corp le-a fost afectat.

Este al doilea accident fatal în care sunt implicate aeronave ale companiei taiwaneze TransAsia, în ultimele 7 luni. Avionul care a căzut în râul din Taipei era cel mai nou model şi efectua zboruri de doar un an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri