Mesajul lui Barack Obama: „Oamenii au răspuns prin acte de eroism în fața forțelor răului”

Data publicării:
barack obama 5490506 afp mediafax foto mandel ngan-56247

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a susținut un discurs, în care le-a transmis americanilor că vinovatul, sau vinovații pentru exploziile de ieri, de la maratonul din Boston, vor fi prinși și vor răspunde pentru pagubele provocate.

„Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a raspunde acestor atacuri. Este un act de lașitate. Nu știm cine a pus la cale acest act de terorism și de ce. Ancheta este în derulare și va dura ceva timp până vom afla, dar vom afla și îi vom duce pe vinovați în fața justiției. Ieri, au existat și povești de eroism, cu oameni care au alergat până la spital să doneze sânge, cu persoane care și-au dat hainele de pe ei din care s-au făcut pături pentru cei răniți, cu oameni care și-au deschis casele pentru cei care erau în suferință. Așa le răspundem noi forțelor răului”, a spus Barack Obama.

„Știm că au fost bombe detonate și că efectele au fost grave. Nu știm dacă vorbim de o organizație sau despre un individ. În acest moment, totul este speculație. De îndată ce FBI va avea detalii, le vom da publicității”, a încheiat președintele american.

Citiți și:

Ministru rus: Exploziile de la Boston, un avertisment pentru Rusia înainte de JO de iarnă din 2014

Măsuri drastice de securitate pentru maratonul din Londra

MAE: Niciun român printre victimele atentatului din Boston

Explozii la Boston, trei persoane au murit. Barack Obama: Orice grup responsabil va simţi puterea justiţiei

Aplicaţia Google Person Finder, reactivată după exploziile de la Boston

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri