Mesajul OMS pentru tineri: „Nu vă consideraţi invincibili”

Data publicării:
Melbourne Suffers Hazardous Air Quality As Bushfire Smoke Blankets City
Foto: GettyImages

OMS anunţă că 210.000 oameni sunt bolnavi de COVID-19 și 9.000 de oameni au murit din cauza virusului. „Nu sunteţi invincibili”, este mesajul OMS pentru tineri.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îi avertizează pe tineri să nu se considere invincibili, în contextul în care numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 a ajuns la 210.000. Alţi 9.000 de oameni au murit din cauza pandemiei de coronavirus.

„Nu sunteţi invincibili, acest virus vă poate conduce la spital timp de săptămâni şi poate chiar să vă ucidă. Chiar dacă nu vă îmbolnăviţi, alegerile pe care le faceţi în deplasările voastre pot fi o problemă de viaţă sau de moarte pentru altcineva”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă online de la Geneva, potrivit Mediafax.

Ghebreyesus a mai spus că prea mulţi tineri au impresia că boala îi afectează doar pe vârstnici, ceea ce nu este adevărat.

„Unul din lucrurile pe care le-am învăţat este că deşi persoanele vârstnice sunt cel mai dur afectate de maladie, tinerii nu sunt scutiţi şi o parte importantă din persoanele sub 50 de ani au trebuit să fie spitalizate”, a mai declarat medicul etiopian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri