Mesajul Papei Francisc pentru tinerii catolici: „Înotaţi împotriva curentului, vă cer să fiţi rebeli”

Data publicării:
5907354-AFP Mediafax Foto-LUCA ZENNARO

A fost o vizită încununată de succes, în care Papa Francisc a cucerit inimile tinerilor, a stat de vorbă cu deţinuţi, toxicomani şi cu locuitorii dintr-o mahala, şi le-a cerut liderilor politici să combată corupţia.

Înainte de a părăsi Brazilia, Papa a adresat un ultim mesaj tinerilor: „Fiţi revoluţionari! Vă cer să înotaţi împotriva curentului. Da, vă cer să fiţi rebeli”.

Papa a făcut apel la o revoluţie a spiritului.

„Să vă revoltaţi împotriva unei culturi care vede totul ca pe ceva provizoriu şi care crede că sunteţi incapabili de responsabilitate, incapabili de iubire adevărată”, a transmis suveranul pontif.

În timpul vizitei sale, Papa Francisc s-a întâlnit cu episcopii din America Latină, pe care i-a îndemnat să-i ajute mai mult pe cei săraci. Anterior, Papa a oficiat o slujbă religioasă pe cea mai cunoscută plajă din lume, Copacabana. Au fost imagini pe care puţini le vor putea uita. Plaja care găzduieşte de obicei uriaşe petreceri de Revelion s-a transformat într-un gigantic loc de rugăciune. Papa a electrizat mulţimea cu simpla sa apariţie.

Papa a fost întâmpinat cu urale dar şi cu un flashmob record. Zeci de mii de tineri, dar şi călugări şi chiar cardinali au dansat pe ritmurile imnului special compus pentru Festival.

La slujbă au asistat peste trei milioane de oameni, de două ori mai mulţi decât la concertul Rolling Stones din 2006. Papa Francisc i-a îndemnat pe tineri să se implice social şi politic pentru a schimba lumea: „Biserica are nevoie de voi, de entuziasmul, creativitatea şi bucuria care caracterizează tinereţea”.

La final, suveranul pontif a anunţat că următoarea ediţie a Zilelor Mondiale ale Tineretului catolic vor avea loc peste trei ani, în oraşul Cracovia, din Polonia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri