Mesajul pe care noii lideri ai UE şi NATO l-au transmis Moscovei

Data publicării:
Moscova Piata Rosie rusia-AFP Mediafax Foto-PAVEL ZELENSKY-1

Federica Mogherini, actualul ministru de externe al Italiei şi candidat pentru postul de şef al diplomaţiei europene, susţine că sancţiunile impuse Moscovei au avut un efect vizibil asupra economiei ruseşti, dar mai puţin asupra deciziilor politice ale Kremlinului. Aceasta susţine că negocierile trebuie să continue pentru că Rusia este un pion important pe plan mondial.

Rusia, cum am zis şi luna trecută chiar în această cameră, poate că nu mai este acum un partener, dar rămâne o ţară strategică în lume şi este un vecin al Ucrainei”, a spus Federica Mogherini.

Şi noul secretar executiv al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis un mesaj Rusiei. Oficialul a declarat că alianţa nu încalcă nici o obligaţie internaţională dacă îşi va creşte prezenţa militară în Europa de Est.

Nu este nicio contradicţie între o mai mare prezenţă militară în această zonă şi respectul nostru pentru un sistem internaţional bazat pe reguli”, a afirmat Jens Stoltenberg.

Moscova a susţinut în repetate rânduri că staţionarea permanentă a trupelor alianţei în Europa de Est încalcă tratatul Rusia-NATO din 1997.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri