Meteoritul din Rusia a distrus 200.000 de metri pătraţi de geamuri

Data publicării:
17022013 20meteorit-49999

În Celiabinsk au început reparaţiile după dezastrul lăsat în urmă de meteoritul care a căzut vineri peste oraş. Echipele de muncitori, multe trimise de la Moscova, au început să înlocuiască geamurile sparte de explozie.

Suprafaţa ferestrelor care trebuie înlocuite este de aproape 200.000 de metri pătrați, iar reparațiile sunt urgente pentru că, în regiune, temperaturile ajung la minus 20 de grade în timpul nopții.

„Şocul exploziei a fost foarte puternic. Chiar şi acvariul s-a crăpat şi a trebuit să pun peştii într-un borcan. Și ușa din interior, care este la cinci-șase metri de balcon, este distrusă în totalitate”, a povestit un locuitor din Celiabinsk.

Echipele speciale au început să caute fragmentele meteoritului. Scafandrii au căutat şi într-un lac îngheţat, unde un fragment de meteorit a lăsat o gaură cu diametrul de 8 metri în gheaţă, însă deocamdată n-au găsit nimic.

Copiii nu s-au speriat deloc. Au alergat în spatele școlii, dar de acolo nu se vedea nimic. La început am crezut că a fost o explozie atomică, dar nu s-a văzut nici un nor ca o ciupercă. S-a văzut doar o coloană uriaşă, albă”, a spus Irina Abramova, învățătoare.

Meteoritul, de aproximativ 10.000 de tone, a intrat în atmosfera terestră cu viteza de 30 de kilometri pe secundă și a explodat cu o forță de 30 de ori mai mare decât cea a bombei atomice de la Hiroshima. Guvernul de la Moscova s-a angajat să acopere toate pagubele, estimate la 33 de milioane de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri