Metodă inedită de a împiedica elevii să copieze la examene

Data publicării:
elevi maini lucrare jurnal pentru copii

 

Datele centralizate de companie arată că accesul la internet a fost blocat în zilele de sâmbătă, duminică și luni, exact în intervalul orar în care se desfășurau examenele. Același lucru s-a întâmplat și anul trecut.

Ministrul irakian al comunicațiilor nu a comentat pe marginea acestei chestiuni și nu a oferit vreo informație pe contul său de Facebook. Într-un mesaj email obținut de grupul pentru apărarea drepturilor omului SMEX, o companie locală care furnizează servicii de internet și-a alertat clienții asupra opririi funcționării internetului în zilele respective, iar în motivație menționa un ordin venit de la ministerul irakian la comunicațiilor. Earthlink, o altă companie furnizoare de internet, a postat pe contul său de Facebook un anunț similar.

Potrivit portalului Vocativ.com, și alte state au recurs la aceeași tactică pentru a-i împiedica pe elevi să încerce să copieze la examene: Uzbekistanul a oprit în 2014 internetul la nivelul întregii țări în timpul examenelor naționale și statul indian Gujarat a oprit rețelele mobile de internet în acest an timp de patru ore în timpul testului național pentru contabili.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri