Metroul londonez va circula şi noaptea

Data publicării:
London Underground Staff Hold A 24 Hour Strike Over Roster Changes
Gulliver/Getty Images

Metroul londonez lansează astăzi mult aşteptatul serviciu de noapte. Aceste curse vor fi disponibile la început numai pe două linii şi doar în nopţile de vineri şi de sâmbătă. Primarul Londrei crede că este un câştig pentru toată lumea.

Cursele nocturne ale metroului londonez au fost anunţate încă din 2013 şi ar fi trebuit introduse din septembrie 2015. Au fost amânate cu aproape un an, deoarece conductorii s-au opus din cauza programului şi salariilor prea mici. Realizarea proiectului a fost salutată şi de primarul Londrei, care foloseşte în mod regulat serviciile metroului.

Sunt foarte încântat. La 153 de ani de la inaugurarea metroului din Londra, avem şi curse de noapte. Vor fi lansate pe liniile Victoria şi Central. Foarte important - este pentru prima dată în istoria noastră când vom avea metrouri care circulă noaptea,” a declarat Sadiq Khan, primarul Londrei.

Era mare nevoie de cursele de noapte, spun reprezentanţii regiei de transport public, deoarece, din 2000 încoace, numărul călătorilor din weekend a crescut cu 70%.

Îi vor ajuta pe oameni să ajungă la serviciu, doctori şi asistente, portari şi paznici, dar şi pe cei care se întorc de la teatru sau de la concerte să ajungă în siguranţă acasă. Vom economisi în medie 20 de minute pe zi, iar în unele zile chiar o oră. Este un câştig pentru Londra,” a adăugat primarul Londrei.

Vor fi câte şase curse vineri şi sâmbătă noapte. Deocamdată doar pe două dintre cele mai circulate magistrale, dar din toamnă, acest serviciu va fi extins pe încă trei linii de metrou. Potrivit BBC, în următorii 15 ani, turele de noapte de la metrou vor aduce economiei britanice venituri de peste şase miliarde de lire şi vor fi create 500.000 de locuri de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri