Mexic declară stare de urgenţă sanitară, după confirmarea a peste 1.000 de cazuri de coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
laborator analize sua coronavirus
Foto: GettyImages

Mexic a declarat luni stare de urgenţă sanitară şi a emis reguli mai stricte care vizează ţinerea sub control a răspândirii rapide a epidemiei de coronavirus, după ce numărul de cazuri confirmate a trecut de 1.000 şi numărul morţilor a crescut brusc.

Oficialii din domeniul sănătăţii au raportat un total de 1.094 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, în creştere de la 993 o zi mai devreme, şi încă opt decese, cu un total de 28 de morţi. Aceştia au reiterat avertismentele legate de colapsarea sistemului de sănătate dacă coronavirusul nu este controlat.

Noile măsuri pentru combaterea virusului includ reducerea numărului de persoane care se pot aduna la 50 şi extinderea unei suspendări anunţate anterior a activităţilor neesenţiale.

„Acest lucru se aplică - strict - persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, celor care au hipertensiune, diabet sau sunt însărcinate, indiferent dacă locurile de muncă sunt considerate esenţiale”, a declarat ministrul adjunct al Sănătăţii, Hugo Lopez-Gatell, citat de Mediafax.

Mexicul are una dintre cele mai mari rate ale obezităţii şi diabetului la nivel mondial, iar experţii au dat semnalul de alarmă că, prin urmare, populaţia sa ar putea fi mai vulnerabilă decât ar putea sugera vârsta medie relativ tânără.

Ministrul de externe, Marcelo Ebrard, care a anunţat starea de urgenţă, a declarat că persoanele sau companiile care vor ignora regulile se vor confrunta cu acţiuni administrative sau penale. starea de urgenţa va fi în vigoare până pe 30 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri