Mihai Ghimpu: Unirea, un scenariu care ar rezolva problemele Republicii Moldova

Data publicării:
mihai ghimpu 2

Cu toate acestea, Ghimpu recunoaște că acest scenariu nu se bucură de susținerea populației din republică, în condițiile în care, la ora actuală, Partidul Liberal (PL) pe care îl conduce și ai căror lideri și-au făcut publice aspirațiile unioniste a ajuns să aibă în jur de 5% susținere în sondaje.

„Unirea. Dar cu cine? Cetățenii nu vor să înțeleagă: ei vor să trăiască bine, dar văd că de 26 de ani ne chinuim și nu compară pensia lor de 50 de dolari și pensia de 300 de euro (din România); salariul medicului de aici și salariul medicului de acolo; salariul pedagogului de aici și salariul pedagogului de acolo. (...) Și eu sunt pentru unire, dar cu cine să o faci?”, a spus Mihai Ghimpu.

Acesta a declarat că nu ar fi fost împotrivă dacă și în Republica Moldova premier ar fi „un comisar european”. În același timp, Ghimpu subliniază că „oricum, echipa va fi formată cu concursul partidelor politice”. În viziunea liderului liberal de la Chișinău, un premier „este totuși un om politic, ținând cont că trebuie să-și asume actul guvernării, programul și să nu uite că în spate este o majoritate parlamentară”.

În același interviu, Mihai Ghimpu cere ca Partidul Liberal Democrat (PLDM) să revină la masa negocierilor pentru ca în republică să poată fi demarate reforme. „Dureroase, pe alocuri, dar care peste doi ani vor da rezultate”, și-a exprimat convingerea liberalul.

De asemenea, Ghimpu nu exclude nici posibilitatea de a le fi oferite unele funcții în cadrul noului guvern reprezentanților Partidului Comuniștilor (PCRM), dat fiind că situația actuală este una foarte proastă, iar PL se pronunță împotriva alegerilor anticipate. „Mai bine să dăm funcții decât să dăm republica”, a spus acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri