Mii de sirieni trăiesc în frig, în corturi, în Liban

Data publicării:
sirieni

Ninsoarea căzută peste întreg Orientul Mijlociu este un coşmar pentru refugiaţii sirieni din Liban, atrag atenţia agenţiile umanitare. Agenţia ONU pentru refugiaţi încearcă să îi ajute cu pături şi saltele.

„Sperăm că vom putea să îi acoperim pe toţi, dar numărul acestora creşte pe zi ce trece, iar aceste tabere sunt principala noastră grijă”, spune Lisa Abou Khaled, purtător de cuvânt UNHCR.

În Liban, autorităţile nu permit ridicarea unor clădiri pentru refugiaţi, de teamă că aceştia nu vor mai pleca de acolo.

Şi Fâşia Gaza a fost afectată de vremea capricioasă. Ploile torenţiale au dus la inundarea oraşului Gaza. Mulţi locuitori au fost salvaţi acolo cu bărcile. Cel puţin 30 de oameni au fost răniţi în accidente rutiere provocate de şoseaua plină de apă, iar mai multe case s-au dărâmat din cauza furtunii.

În schimb, oraşul Ierusalim a fost paralizat de un strat de 30 de centimetri de zăpadă. Primarul a cerut ajutorul armatei pentru a curăţa străzile. În Oraşul Sfânt a nins în continuu în ultimele două zile şi autorităţile vorbesc de cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimele decenii.

Zăpada a căzut în abundenţă şi în Cisiodania. A fost bucuria copiilor din Betleem care s-au bătut cu bulgări.

A nins şi în capitalei Iordaniei, Amman. Au fost mai multe accidente rutiere din cauza ninsorii, dar cazurile nu au fost grave. Aşa că cei mai mulţi dintre locuitori s-au bucurat de zăpadă. Meteorologii anunţă că vremea va rămâne rece şi în următoarele zile.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri