Pompeo îi va da lui Kim Jong-un un CD cu albumul „Rocket Man” al lui Elton John

Data actualizării: Data publicării:
kim

Secretarul de Stat american Mike Pompeo se va întâlni cu Kim Jong-un la Phenian în această săptămână şi va îi va înmâna, conform unor informaţii, un cadou sub forma unui CD cu albumul lui Elton John, Rocket Man, preşedintele Trump numindu-l în trecut pe liderul nord-coreean „omul rachetă”, scrie The Guardian.

Pompeo îi va înmâna CD-ul lui Kim alături de o scrisoare de la Trump, care l-a numit pe Kim „omul-rachetă” după ce el a organizat o serie de teste cu rachete nucleare anul trecut.

Ziarul sud-coreean Ilbo Chosun, care face referire la surse neidentificate din Washington, precizează că aceste cadouri reflectă credinţa lui Trump că liderul nord-coreean îşi va îndeplini angajamentele pe care şi le-a asumat la summit-ul dintre cei doi lideri din Singapore de luna trecută.

Trump l-a numit pe Kim în repetate rânduri „micul om rachetă” anul trecut, iar liderul nord-coreean a răspuns numindu-l pe preşedintele american „un nebun”.

În timpul summit-ului, Trump a adus vorba despre „omul rachetă”, conform ziarului sud-coreean. Kim a precizat că nu cunoaşte melodia, astfel că Trump i-a transmis lui Pompeo să îi aducă CD-ul.

Pompeo se află la Phenian între 5 şi 7 iulie pentru a continua consultările şi implementarea acordului la care au ajuns Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un în timpul summit-ului din Singapore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri