Miliardarul care și-a dorit să moară falit și-a donat toți banii: "Mă simt foarte bine"

Data publicării:
Chuck
Foto: Twitter / MatterOfFacts

Chuck Feeney, co-fondatorul lanțului de magazine din aeroporturi Duty Free Shoppers, și-a donat întreaga avere - 8 miliarde de dolari - cauzelor caritabile, potrivit publicației Forbes. Acum, la vârsta de 89 de ani, Feeney nu mai are nimic, dar este extrem de mulțumit. 

În calitate de filantrop, el a fost pionierul ideii de a dărui în timp ce trăiești - donând totul cauzelor caritabile, în loc să finanțeze o fundație după moartea sa. 

„Am învățat multe. Am făcut unele lucruri puțin diferit, dar sunt foarte mulțumit. Mă simt foarte bine", a declarat Feeney, pentru Forbes.

În ultimele patru decenii, fostul miliardar a donat peste 8 miliarde de dolari unor organizații de caritate și universități din întreaga lume prin intermediul fundației sale, Atlantic Philanthropies. 

Pe 14 septembrie 2020, Feeney și-a finalizat misiunea începută acum 40 de ani și a semnat documentele prin care a încheiat activitatea fundației sale. Unde s-au dus cele 8 miliarde de dolari? Feeney a donat  3,7 miliarde de dolari pentru educație, aproape 1 miliard de dolari s-au dus către Universitatea Cornell, iar peste 870 de milioane de dolari au fost alocați acțiunilor pentru promovarea drepturilor omului și a schimbărilor sociale. 

Feeney a mai donat peste 700 de milioane de dolari pentru Sănătate, a donat 270 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea asistenței medicale publice din Vietnam și a făcut o donație de 176 de milioane de dolari unui institut de cercetare, în cadrul Universității California din San Francisco. Acesta a mai donat și 350 de milioane de dolari pentru construirea unui centru tehnologic pe insula Roosevelt din New York.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri