Milioane de indieni au fost lăsați fără internet în încercarea de a se evita fraudele în timpul unui examen

Data actualizării: Data publicării:
Sute de mii de candidați au participat la Testul de Eligibilitate pentru Profesorii din Rajasthan (REET)
Sute de mii de candidați au participat la Testul de Eligibilitate pentru Profesorii din Rajasthan (REET). Foto: Profimedia

Peste 25 de milioane de oameni din statul indian Rajasthan s-au confruntat duminică cu acces blocat și restricții de internet impuse de Guvern, în efortul de a preveni fraudele în timpul unui examen, scrie CNN.

Sute de mii de candidați au participat la Testul de Eligibilitate pentru Profesorii din Rajasthan (REET), un examen care deschide calea către angajarea ca profesor de școală primară sau secundară. Este o poziție râvnită care vine cu multe beneficii - iar examenul nu a mai avut loc în Rajasthan din 2018, motiv pentru care duminică s-au strâns atât de mulți candidați.

Mii de centre de testare au fost înființate în tot statul, iar oamenii au călătorit din orașele lor cu autobuze gratuite puse la dispoziție de Guvern. Ca să evite tentativele de fraudare ale examenului, autoritățile au ordonat districtelor să emită restricții de internet pentru a preveni orice scurgere de informații.

Cel puțin 10 districte și-au închis internetul mobil, deși multe au decis să mențină internetul prin cablu pentru a nu perturba desfășurarea afacerilor și a vieții de zi cu zi.  

În districtul Jaipur, cel mai populat al statului, cu peste 6,6 milioane de locuitori, internetul a fost închis de la 8 dimineața până la 5 seara, potrivit Dinesh Kumar Yadav, comisarul divizional Jaipur.

„Au fost atât de mulți candidați ... Am vrut doar să ne asigurăm [ că nu vor exista fraude ]”, a spus Yadav. "Oamenii au încercat să trișeze, dar i-am prins pe mulți. Datorită accesului blocat la internet, subiectele nu au părăsit sala exemenului".

Yadav a precizat că mulți dintre candidați folosesc „diferite tehnici” pentru a încerca să trișeze și că alți studenți „s-ar enerva dacă nu ar avea o șansă echitabilă”.

Multe alte districte importante, inclusiv Alwar, Nagaur, Sikar și Ajmer, au stopat temporar accesul la internet - fiind în total peste 25,2 milioane de persoane afectate, conform celor mai recente estimări ale populației de la recensământul din 2011. Conform aceluiași sondaj, Rajasthan găzduiește peste 68 de milioane de oameni.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri