Militarul nord-coreean împușcat după ce a evadat, în noiembrie, a recunoscut că a comis o crimă

Data publicării:
dezertate soldat coreea de nord

Militarul nord-coreean care a evadat în noiembrie fugind spre Coreea de Sud sub tirurile armatei nord-coreene a recunoscut că înainte de aceasta a comis o crimă în Coreea de Nord, informează marţi un cotidian sud-coreean, citat de AFP.



Oficialii sud-coreeni au refuzat să facă vreun comentariu asupra acestei informaţii, dezvăluind că interogatoriul acestui soldat de 24 de ani nu s-a încheiat încă, potrivit Agerpres.

Acesta din urmă le-a declarat serviciilor care îl interoghează că a comis o infracţiune implicând o crimă în Nord, relatează cotidianul conservator Dong-A Ilbo, citând o sursă neidentificată din cadrul serviciilor de informaţii ale Coreei de Sud.

Evadarea soldatului nord-coreean, la 13 noiembrie 2017, prin 'zona comună de securitate' (JSA) din Panmunjom, singurul sector din Zona Demilitarizată (DMZ) unde cele două armate rivale se confruntă, s-a aflat pe prima pagină a ziarelor.

Imaginile dramatice au fost difuzate la sfârşitul lui noiembrie, arătându-l pe acest soldat nord-coreean grav rănit, trecând frontiera sub gloanţele soldaţilor din Nord, înainte de a fi salvat de armata sud-coreeană.

Aceste imagini filmate de mai multe camere de supraveghere arătau jeepul în care se afla dezertorul rulând cu viteză pe un drum pustiu ce duce din Coreea de Nord spre oraşul de frontieră Panmunjom, înainte de a se opri chiar lângă linia de demarcaţie. După aceasta se poate vedea cum soldatul coboară din maşină şi de lansează într-o cursă haotică spre Sud, urmărit de mai mulţi soldaţi nord-coreeni care trag asupra lui.

Unul dintre ei chiar traversează pentru scurt timp frontiera comună, după care se întoarce, un gest pe care Comandamentul Naţiunilor Unite în Coreea (UNC) l-a descris ca fiind o încălcare a acordului privind armistiţiul din 1953.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud, care din punct de vedere tehnic se află încă în război, nu au un acord de extrădare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri