Ministru amendat pentru că a folosit mobilul când se afla la volan

Data actualizării: Data publicării:
tel2

Un ministru al poliției din Australia a fost amendat cu 325 de dolari australieni (250 dolari americani) pentru că a folosit telefonul mobil în timp ce se afla la volan, pentru a face o fotografie unei oi, informează marți agenția DPA.

tel2

Troy Grant, ministrul poliției din statul New South Wales, a declarat că nu și-a dat seama că încalcă legea. El s-a autodenunțat la poliție după ce a fost alertat de mass-media.

Oficialul era oprit pe un drum pe care se efectuau lucrări când a fotografiat oaia care era transportată în spatele unei furgonete, iar mai târziu a postat-o pe Twitter.

„Aceasta servește drept memento general. Nimeni nu este mai presus de lege, nici măcar dacă ești ministru al poliției”, a declarat Grant marți.

„Staționarea cu motorul oprit pe un drum pe care se fac lucrări nu este o scuză pentru a utiliza un telefon mobil”. Conform legii statului australian menționat, conducătorii auto pot folosi telefonul numai dintr-un suport fix, fără contact.

„Ca ministru al poliției, muncesc din greu pentru a promova siguranța rutieră și lucrez cu poliția pentru a promova un comportament mai bun la volan”, a spus Grant.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri