Ministrul de Externe a convocat Celula de criză în cazul răpirii marinarului român în Togo

Data publicării:
nava in port
Nava Agisilaos,atacată de pirați în Golful Guineei. Foto: marinetraffic.com

Ministrul de Externe a convocat luni, în regim de urgenţă, Celula de criză interinstituţională în cazul răpirii marinarului român în zona portului Lome, în Togo.

„Cu privire la informaţiile de astăzi din mass media internaţionale privind un incident produs la data de 29 noiembrie a.c. în zona portului Lome, Republica Togo, în care a fost implicată nava Agisilaos şi care s-ar fi soldat cu răpirea mai multor navigatori, printre care şi un cetăţean român, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, a fost deja convocată, în regim de urgenţă, Celula de criză interinstituţională în vederea iniţierii demersurilor necesare pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor răpite şi întreprinderea acţiunilor specifice în astfel de cazuri”, precizează MAE într-un comuniat de presă.

În plus, ministerul menţine legătura atât cu armatorul/angajatorul cetăţeanului român în cauză, cât şi cu Sindicatul Liber al Navigatorilor pentru alte informaţii relevante în acest context.

Cel puțin un marinar român se numără printre marinarii răpiți ieri de pe o navă atacată de pirați în Oceanul Atlantic, în dreptul Golfului Guineea, scrie presa străina. 23 de persoane se aflau la bordul navei.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri