Ministrul de externe olandez: Probabil nu vom găsi toate cadavrele victimelor din avionul prăbuşit în Ucraina

Data publicării:
malaysia airlines arzand 1

FOTO MediafaxFoto

"În prezent nu putem spune cu siguranţă (...) când şi nici măcar dacă vom putea recupera ultimele nouă (cadavre), dar vom face tot ceea ce vom putea, împreună cu autorităţile de aici, pentru ca acest lucru să fie posibil", a declarat ministrul într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

Prăbuşirea avionului Boeing de tip 777 al companiei Malaysia Airlines, care a decolat de pe Aeroportul Amsterdam-Schiphol către Kuala Lumpur, s-a soldat cu 298 de morţi, dintre care două treimi erau cetăţeni olandezi, pe 17 iulie.

"Astăzi (sâmbătă) am trimis (către ţările victimelor) cinci sicrie cu rămăşiţe umane", a anunţat reprezentantul administraţiei regiunii Harkov Igor Baluta.

Koenders s-a declarat "încrezător" în faptul că bucăţi din epava avionului vor putea să fie adunate şi repatriate, dar a subliniat că este imposibil să se spună când, din cauza fluctuaţiilor situaţiei în domeniul securităţii în regiune.

Investigatorii olandezi însărcinaţi cu ancheta doresc să adune bucăţi de epavă pentru a reconstitui o parte din aeronavă.

Teza cea mai des avansată este că avionul a fost doborât cu o rachetă trasă de la sol. Kievul şi Occidentul acuză separatiştii, în timp ce aceştia şi Moscova arată cu degetul Kievul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri