Ministrul de finanțe al Germaniei: Zona euro pare să fi depășit cea mai dificilă parte a crizei

Data publicării:
wolfgang 20schaueble 204573756 20afp 20mediafax 20foto 20odd 20andersen-40811

„Cred că am trecut de ce era mai rău”, a spus Schäuble, citat de AFP.Grecia şi alte state au recunoscut că pot ieşi din criză doar dacă adoptă reforme, iar guvernul elen, care a primit două pachete de împrumuturi externe, „ştie că nu poate împovăra excesiv celelalte state din zona euro”, a explicat oficialul german.

Schäuble este mai optimist decât cancelarul Angela Merkel, care a avertizat în decembrie că nu trebuie să se renunţe la starea de alertă. Merkel a spus că vede situaţia cu optimism precaut, distanţându-se astfel de preşedintele francez, Francois Hollande, care a declarat că perioada de criză a zonei euro a fost depăşită.

Pentru Germania, Schäuble anticipează în continuare o creştere economică „adecvată” în 2013.„Situaţia este mai bună decât ne aşteptam, ca urmare a legăturilor comerciale cu SUA şi Asia”, a spus el.

Guvernul de la Berlin aşteaptă o creştere economică de 1% pentru anul următor, în timp ce banca centrală a înrăutăţit estimarea privind avansul PIB la 0,4% în decembrie, informează Mediafax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri