Ministrul de Interne din Franța intervine în scandalul „Plajă topless”, după ce doi polițiști le-au cerut unor femei să se acopere

Data actualizării: Data publicării:
costum de baie plaja
Foto: Profimedia Images

Ministrul de Interne francez apără femeile care aleg să facă plajă topless, după ce poliția a cerut unui grup de femei de pe o plajă din Franța să se acopere. Intervenția poliției a dat naștere unui val de reproșuri, informează BBC.

Cele trei femei care făceau plajă la bustul gol au fost reclamate poliției pe o plajă din Sainte-Marie-La-Mer de o familie aflată în vacanță. Poliția a intervenit, iar incidentul a generat un val de indignare împotriva ofițerilor.

În sprijinul femeilor, ministrul, Gérald Darmanin, a replicat: „Libertatea este prețioasă”. El a spus că poliția a greșit cerându-le femeilor să se îmbrace.

Un comunicat de presă postat pe Facebook de poliția din Pirineii Orientali descrie incidentul care s-a întâmplat săptămâna trecută.

Doi ofițeri au cerut unui grup de trei persoane de pe plajă să-și acopere sânii, după o solicitare a unei familii preocupate de copiii prezenți pe plajă. Nici un ordin municipal nu interzice această practică pe plajele din Sainte-Marie-La-Mer. Acțiunea lor a determinat un val de critici online.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Lt. Col. Maddy Scheurer, a dat vina pe „stângaceala” celor doi ofițeri pentru incident. „Mă veți vedea întotdeauna în uniformă", a scris ea, „dar practicarea bronzării topless este permisă pe plaja Sainte-Marie-la-Mer.”, a completat aceasta.

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri