Minore ținute captive și abuzate sexual pe insulele private ale miliardarului Jeffrey Epstein

Data publicării:
Jeffrey Epstein

Miliardarul Jeffrey Epstein ar fi abuzat sexual minore pe insulele sale private,  au declarat procurorii din Insulele Virgine ale Statelor Unite, scrie BBC.

Surse din cadrul procesului susțin că minore, cu vârste pornind de la 12 ani, ar fi fost racolate și forțate să întrețină raporturi sexuale împotriva voinței lor în casa din Caraibe a miliardarului. Acesta este primul proces din Insulele Virgine ale SUA intentat împotriva lui Epstein, care a murit în închisoare în 2019.

„Epstein a folosit în mod clar Insulele Virgine și reședința sa permanentă ca paravan pentru a-și extinte și a-și continua activitățile infracționale”, a declarat procurorul Denise N George. „Epstein și asociații săi traficau minore pe Insulele Virgine, le țineau captive și le abuzau cauzându-le traume psihice și fizice”.

Miliardarul mai este acuzat și că a falsificat vize pentru a trafica tinerele victime, multe dintre ele crezând că vor ajunge sp lucreze în industria modei.

În urmă cu 11 ani, Epstein, în vârstă de 66 de ani, care avea legături cu Hollywood-ul și lumea politică din SUA, a fost condamnat la 18 luni de închisoare, după ce a pledat vinovat la acuzațiile de solicitare a serviciilor unor prostituate. Atunci, el a fost acuzat că, împreună cu asistenții săi personali, ademenea minore în locuința sa din Palm Beach, Florida, sub pretextul „masajelor”. Ulterior, acesta le viola sau agresa sexual și le plătea cu sume cuprinse între 200 și 1.000 de dolari.

Sentința i-a fost apoi redusă la 13 luni, cu un an de supraveghere judiciară. Totodată, a fost înscris în registrul național al infractorilor sexuali. În închisoare, Epstein a trăit într-o celulă privată, scrie Mediafax. El putea părăsi închisoarea 12 ore pe zi, pentru a merge la birou, o situație criticată de analiștii în domeniu.

În 2019,  cotidianul Miami Herald a publicat o anchetă potrivit căreia regimul de închisoare lejer a fost obținut în urma unei întâlniri între avocatul lui Epstein și actualul șef al Departamentului Muncii din SUA, Alexander Acosta, la momentul respectiv procuror șef în Miami. Înţelegerea ar fi fost ţinută secretă faţă de victimele acestuia.

Jeffrey Epstein, apropiat al președintelui Donald Trump

Epstein a continuat să fie prezent în viaţa socială, fiind apropiat al unor nume precum Katie Couric, George Stephanopoulos, Chelsea Handler, Woody Allen şi prinţul Andrew al Marii Britanii.

Înainte de condamnare, Epstein era apropiat al unor celebrităţi precum Donald Trump, Bill Clinton, Chris Tucker, Kevin Spacey, Larry Summers şi Mort Zuckerman. Numărându-se printre donatorii Fundației Clinton Foundation, Epstein i-a asigurat de mai multe ori fostului preşedinte american transportul în străinătate cu avionul său privat. Iar Spacey și Tucker au folosit avionul Boeing 727 al lui Epstein pentru deplasări în interes caritabil în Africa.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri