Misterul bărbatului după care se țin albinele oriunde ar merge: Când plec din localitate, o colonie se ține după mine”

Data publicării:
gofa

Albinele par să fie atrase în mod inexplicabil de un bărbat din Etiopia și se țin după el peste tot pe unde merge bărbatul. Un roi de albine a sosit la casa lui Gosa Taffese, în urmă cu 15 ani, iar de atunci roiul nu a mai plecat.

Drept urmare, localnicii au început să îl numească «tatăl albinelor». Bărbatul s-a obișnuit acum cu stupii din casa lui, dar spune că a încercat să scape de albine la început, pentru că acestea îi deranjau vecinii.

„Oamenii îmi spun «tatăl albinelor» sau «părintele mierii». Albinele au venit în vizită, apoi au rămas cu mine, așa că le consider ca făcând parte din familie.

Doar dintr-un stup pot obține 25-30 de kilograme de miere. Pentru copiii mei nu a fost niciodată o problemă cu albinele, dar pe vecini îi mai deranjează uneori. Din cauza asta, am încercat să scap de stup, dar albinele tot la mine se întorceau.

De fiecare dată când am călătorit în alt oraș, o colonie de albine s-a ținut după mine peste tot pe unde mergeam și își făceau stup acolo. Nu cred că sunt diferit față de alți oameni, pur și simplu așa a fost să fie”, povestește bărbatul, pentru BBC News.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri