Misterul picioarelor de om care ajung pe plajele din Canada. 13 din 14 erau în pantofi de alergat sau ghete pentru drumeții

Data publicării:
Untitled

Nu mai puțin de 14 picioare de om au ajuns pe plajele din British Columbia, pe coasta vestica a Canadei. Ultimul dintre ele a fost descoperit de un bărbat în urmă cu câteva zile pe Insula Gabriola, a dezvăluit poliția canadiană, scrie washingtonpost.com.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Piciorul, mai exact laba piciorului, era într-o gheată de drumeții. Alte 12 picioare erau în pantofi sport de alergat. Fapt care a adâncit misterul și a dat naștere la tot felul de scenarii terifiante.

Totul a început în 2007, în luna august a acestui an, mai exact. Atunci, nu unul, ci două picioare au fost descoperite pe insulele din Marea Salish. Ambele drepte. Iar autoritățile și cetățenii au intrat în panică. Până la sfârșitul lui 2007, alte patru picioare au fost găsite din întâmplare în British Columbia. Autoritățile au făcut publice fotografiile, în speranța în care cineva va recunoaște încălțările.

În lipsa unor răspunsuri, teoriile au început să curgă, alimentate de natura macabră a descoperirilor. Este un criminal în serie? Este un cartel de droguri? De ce pantofi sport?

În timp însă, polițiștii au început să identifice victimele, pe baza unor teste ADN: un bărbat care suferea de depresie, o persoană de 21 de ani dispărută în 2004, un alt bărbat dat dispărut în 1985. Pentru că niciun picior nu reprezenta urme de traumă, oamenii legii cred că este vorba despre tragedii personale, oameni care și-au luat viața. Labele picioarelor s-au desprins în mod natural de restul corpului, cu ajutorul curenților din apă.

În mod normal, cadavrele ar rămâne cu totul pe fundul oceanului, însă materialele din care sunt făcute încălțările sport moderne permit ca labele picioarelor să se desprindă și să plutească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri