Misterul portocalei violet a fost dezlegat de cercetători. Motivul pentru care fructul și-a schimbat culoarea

Data publicării:
portocala

Autoritatea pentru sănătatea alimentelor din Australia spune că a descifrat un mister care a dat naștere multor speculații, la începutul lunii septembrie. Totul a început de la o femeie din Brisbane, Neti Moffitt, care a cerut o investigație, după ce o portocală mâncată pe jumătate de fiul ei și-a schimbat culoarea ulterior, scrie BBC News.

Oamenii de știință au analizat fructul pentru a determina dacă acesta ar fi putut conține substanțe chimice periculoase, care să creeze o reacție și portocala să își schimbe culoarea în mov.

Cercetătorii cred însă că schimbarea culorii portocalei a fost favorizată de contactul dintre fruct și un cuțit ascuțit, stabilind că fructul nu era periculos pentru consum.

„Au fost efectuate numeroase teste. Rezultatele ne-au arătat că antocianii, un oxidant natural găsit în portocale, a reacționat cu particulele de fier dintr-un cuțit proaspăt ascuțit”, a declarat Stewart Carswell, chimistul care a condus investigația.

Femeia care a semnalat cazul spune că este minunat că a fost dezlegat acest mister, mai ales că era îngrijorată, după ce fiul ei în vârstă de 2 ani mâncase câteva felii din portocala respectivă.

„Arăta ca și când cineva ar fi turnat pe ea cerneală cu pipeta și, vă pot asigura, nu fusesem noi. Prima mea reacție a fost să sper ca fiul meu să nu sufere vreun efect secundar. Dar este bine, sănătos”, a declarat femeia.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri