Misterul unei crime a fost rezolvat după 46 de ani. Ucigașul unei tinere de 19 ani a fost găsit după probe ADN de pe o ceașcă de cafea

Data actualizării: Data publicării:
Lindy Sue Biechler
Lindy Sue Biechler a fost ucisă în urmă cu 46 de ani. Ucigașul a fost găsit acum după probe ADN de pe o ceașcă de cafea. FOTO: Insider

După aproape jumătate de secol, anchetatorii au rezolvat misterul unei crime în care victimă a fost o tânără de 19 ani. Criminalul a fost găsit datorită probelor ADN de pe o ceașcă de cafea aruncată la gunoi în acest an, într-un aeroport.

David Sinopoli, acum în vârstă de 68 de ani, a fost arestat la domiciliul său din Lancaster, Pennsylvania, duminică, au comunicat procurorii și poliția din Lancaster.

El a fost acuzat că în 1975 a înjunghiat-o mortal pe Lindy Sue Biechler, în vârstă de 19 ani.

Lindy a fost găsită moartă de mătușa și unchiul ei în apartamentul său din Manor Township, în 5 decembrie 1975. Autoritățile au spus atunci că a fost înjunghiată de 19 ori în gât, piept, abdomen și spate. 

Anchetatorii au precizat că Sinopoli a devenit suspect în acest caz în decembrie 2020 după mai multe analize genetice făcute în dosar. La începutul acestui an, în februarie, anchetatorii au obținut în secret ADN de la Sinopoli dintr-o ceașcă de cafea pe care el a folosit-o și a aruncat-o la coșul de gunoi de pe Aeroportul Internațional Philadelphia. 

Anchetatorii au stabilit că ADN-ul de pe ceașca de cafea a lui Sinopoli se potrivește cu probele biologice, respectiv materialul seminal găsit pe lenjeria lui Biechler, după ce aceasta a fost găsită moartă. 

„Lindy Sue Biechler avea 19 ani când viața i-a fost luată brutal, în urmă cu 46 de ani, în propria casă”, a declarat procurorul districtual din Lancaster, Heather Adams, citată de Insider. Adams și-a exprimat speranța că această arestare în cel mai vechi caz de crimă din Lancaster „va aduce un sentiment de ușurare familiei victimei și comunității care a așteptat un răspuns timp de 46 de ani”.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri