Mobilizare împotriva Statului Islamic. SUA au efectuat primul raid aerian, în apropiere de Bagdad  

Data publicării:
statul islamic teroristi-2

Zeci de ţări din Uniunea Europeană şi din Liga Arabă au ajuns la un acord şi vor să ajute Irakul în lupta cu teroriştii. Înţelegerea a fost parafată la Paris. Franţa a trimis deja avioane de recunoaştere în Irak. În acelaşi timp, la Frankfurt, în Germania un bărbat este judecat pentru că ar fi membru al grupării. Anchetatorii bănuiesc că el ar fi acţionat alături de islamişti, în 2013. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă 10 ani de închisoare.

Tânăr acuzat de terorism în Germania

Tânărul acuzat de terorism are 20 de ani şi a fost identificat doar cu numele Kreshnik B. El s-a născut în Germania din părinţi originari din Kosovo. Chiar de la începerea audierilor, judecătorii au propus un acord de reducere a pedepsei, de la 10 ani la doar 3 ani şi trei luni, dacă acuzatul recunoaşte în scris că a făcut parte dintr-o organizaţie teroristă.

„Îl acuzăm că pregătea crime de o mare gravitate. Pe baza celor descoperite de noi, el a vizitat o tabără de instrucţie cu arme din Siria şi participat la operaţiuni de luptă”, a spus procurorul Horst Salzmann.

În schimb, apărarea celui acuzat de terorism încearcă să îl salveze, pe considerente de ordin medical. Procesul a început după ce Germania a interzis toate activităţile în favoarea Statului Islamic. Audierile acuzatului sunt programate să dureze şapte zile.

Mobilizare împotriva Statului Islamic

Francois Hollande a cerut solidaritate cu lupta Irakului contra teroriştilor. În acest timp, liderii comunităţii internaţionale s-au întâlnit la Paris pentru a-şi arăta susţinerea faţă de lupta contra grupării Statul Islamic. Franţa promite ajutor militar Irakului pentru combaterea terorismului. „Lupta poporului irakian împotriva teroriştilor este şi lupta noastră. (musca)Trebuie să fim alături de autorităţile irakiene, clar, loiali şi puternici şi nu este deloc timp de pierdut”, a declarat François Hollande, preşedintele Franţei.

Lavrov: Terorismul nu poate fi bun sau rău

„Am discutat aportul nostru pentru sprijinirea autorităţilor irakiene, pentru a avea o mai mare capacitate în lupta cu teroriştii. Am asigurat ajutor militar şi de alt fel Siriei şi altor ţări din regiune. Nu pot fi duble standarde în lupta împotriva terorismului. Terorismul nu poate fi bun sau rău”, a spus ministrul de Externe, Serghei Lavrov

La rândul său, ministrul francez al Apărării a anunţat începerea primelor zboruri de recunoaştere în Irak. La scurt timp de la anunţul ministrului, două avioane franceze au plecat în zboruri de recunoaştere de la o bază situată în Emiratele Arabe Unite

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...