Mohamed Morsi va fi cercetat penal, acuzat de spionaj şi subminarea economiei naţionale

Data publicării:
morsi

Zeci de mii de oameni au protestat din nou faţă de înlăturarea de la putere a fostului preşedinte Mohamed Morsi. Protestul vine după ce oficialii de la Cairo au anunţat că îl vor cerceta penal pe fostul lider pentru numeroase nereguri din timpul mandatului său.  

Procurorii egipteni au decis să înceapă o anchetă pe numele fostului preşedinte Mohammed Morsi. Fostul lider este acuzat de spionaj, incitare la violenţă şi subminarea economiei naţionale, pentru cele 12 luni petrecute în fruntea Egiptului. Dar susţinătorii islamiştilor resping categoric aceste acuzaţii. Ei sunt hotărâţi să rămână în stradă până când Mohamed Morsi, cel pe care îl consideră preşedintele legitim al ţării, va fi repus în drepturi.

Alături de Mohammed Morsi, în boxa acuzaţilor vor fi şi alţi opt lideri importanţi ai Frăţiei Musulmane. Islamiştii susţin că cei responsabili pentru înlăturarea de la putere a primul preşedinte ales democratic din istoria Egiptului ar trebui judecaţi pentru înaltă trădare.

Peste 90 de oameni şi-au pierdut viaţa în violenţele care au urmat înlăturării de la putere a lui Mohammed Morsi la 3 iulie. Conducerea interimară de la Cairo a promis că va organiza alegeri parlamentare şi prezidenţiale în următorul an, pentru a detensiona situaţia, dar Frăţia Musulmană a declarat că nu va lua parte la ceea ce consideră a fi o lovitură de stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri