Mohammed bin Salman, bănuit că a ordonat asasinarea jurnalistului saudit, l-a sunat pe fiul acestuia pentru a-și exprima condoleanțele

Data publicării:
Cadru stradal. Jurnalistul Jamal Khashoggi este suprins de o cameră de supraveghere în momentul în care intră în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul. În imagine se mai poate observa și o dubă neagră, despre care se crede că ar fi transporat, după momentul crimei, trupul tranșat al jurnalistului.
Jurnalistul Jamal Khashoggi, suprins pe o cameră de supraveghere în momentul în care intră în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Prințul încoronat al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, l-a sunat pe fiul jurnalistului ucis Jamal Khashoggi, pentru a-și exprima condoleanțele. La fel a făcut și regele Arabiei Saudite, scrie The Guardian care citează reprezentanți oficiali ai regatului.

După ce Jamal Khashoggi a murit în circumstanțe misterioase în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, există presiuni internaționale tot mai mari la adresa saudiților să ofere o explicație satisfăcătoare, care să clarifice evenimentele care au dus la moartea jurnalistului.

Ar exista însă dovezi că prinţul Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi, arată un articol apărut în presa internațională. Sir John Sawers, fostul şef al MI6, serviciile secrete britanice, a declarat că există date care sugerează că Prinţul Mohammed bin Salman este responsabil de moartea jurnalistului Jamal Khashoggi şi că teoria conform căreia persoane din armata saudită sunt responsabile este „o ficţiune flagrantă”, scrie The Guardian.

Iar azi a apărut informația potrivit căreia degetele tăiate ale jurnalistului saudit i-ar fi fost trimise prințului Mohammed bin Salman. Echipa care l-ar fi asasinat pe jurnalistul saudit Jamal Khashoggi este una special creată pentru uciderea persoanelor incomode saudiților și se află sub comanda prințului moștenitor Mohammed bin Salman (MBS), susține un înalt oficial saudit, citat de Middle East Eye. Drept dovadă că și-au îndeplinit misiunea, cei 15 membri ai echipei i-ar fi trimis prințului degetele jurnalistului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri