Moment istoric în Bangladesh. Un imam a oficiat ceremonia de înmormântare pentru o lucrătoare sexuală

Data actualizării: Data publicării:
O lucratoare sexuala asteapta in afara unui bordel, in Bangladesh
Sursă foto: Profimedia

Moment istoric în Bangladesh, unde a avut loc o primă înmormântare oficială pentru o lucrătoare sexuală. În statul din sudul Asiei, prostituția este legală, însă liderii islamici au refuzat să oficieze astfel de ritualuri pentru lucrătorii sexuali, aceștia fiind îngropați în morminte nemarcate sau trupurile lor sunt aruncate în râuri, scrie BBC.

Hamida Begum a lucrat într-unul dintre cele 12 bordeluri legale din Bangladesh, deschis în urmă cu un secol. Femeia de 65 a murit săptămâna trecută, fiind înmormântată joi. La ceremonie au participat peste 200 de persoane, iar alte 400 au venit ulterior pentru a participa la rugăciuni. 

Membrii unei organizații locale care luptă pentru drepturile lucrătoarelor sexuale au reușit să obțină sprijinul poliției locale pentru a-i organiza o înmormântare oficială femeii.

„Imamul a fost ezitant, la început”, a declarat șeful Poliției Locale, Ashiqur Rahman. "L-am întrebat dacă Islamul interzice cuiva să ia parte la Janaza (n. r. citirea rugăciunilor pentru decedați) pentru un lucrător sexual. Nu ne-a răspuns”. „Oamenii au așteptat până târziu în noapte pentru a lua parte la rugăciune”, a mai declarat șeful poliției locale.

La ceremonie au participat și doi dintre copiii femeii. 

„Mama mea a fost tratată ca o ființă umană. Nu mi-am imaginat-o nicio clipă că va avea parte de o astfel de înmormântare”, a declarat fiica de 35 de ani a femeii, care lucrează tot într-un astfel de bordel. „Sper ca de acum înainte, fiecare femeie care lucrează aici să aibă parte de ritualul Janaza, asemenea mamei mele”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri