Video Momentul prăbușirii minei de jad din Myanmar, care a înghițit peste 160 de mineri, înregistrat de un martor. Imagini cutremurătoare

Data publicării:
mina jad myanmar
Momentul prăbușirii minei, surprins de un martor. Foto: captură video

Momentul prăbușirii fostei mine de jad din Myanmar, unde sute de mineri lucrează ilegal ca să-și câștige existența, a fost înregistrat de un martor. Imaginile surprind o alunecare masivă de teren și zeci de oameni care aleargă să-și salveze viața. Catastrofa s-a soldat cu mai mult de 160 de victime, potrivit BBC.

Martorul, care se afla într-o zonă înaltă, a înregistrat momentul în care pământul a luat-o la vale, asemenea unei avalanșe, și s-a scurs în lacul de la baza minei, provocând un val masiv, care s-a propagat, inundând întreaga vale. Zeci de oameni se văd încercând cu disperare să se îndepărteze din calea pământului care curge de pe versant.

Autoritățile din Myanmar au scos de sub pământ cel puțin 162 de trupuri neînsuflețite, scrie BBC, iar căutările continuă. 

Alunecarea de teren a fost provocată de ploile masive din ultima vreme. Potrivit Departamentului, accidentul s-a produs la ora locală 8:00 şi a cuprins cele cinci parcele abandonate unde căutătorii ocazionali lucrează în condiţii precare.

Myanmar este ce mai mare producător mondial de jadeit, o varietate foarte apreciată de jad care se extrage în principal din munţii Kachin.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri