Monedă făcută din 100 de kilograme de aur furată dintr-un muzeu din Berlin. Hoții și-au aflat pedepsele

Data actualizării: Data publicării:
monedă
FOTO: captură video Deutsche Welle

Un tribunal din Berlin a condamnat la închisoare trei bărbați pentru furtul unei monede din aur, de 100 de kilograme. Moneda era estimată la peste 4 milioane de dolari și a fost furată în 2017 din muzeul Bode din Germania, informează Deutsche Welle.

Cunoscută sub numele de „Big Maple Leaf” (Frunză mare de arțar), moneda nu a mai fost văzută din noaptea în care a fost furată - 27 martie 2017. Doi dintre acuzați, în vârstă de 21 și 23 de ani, au primit câte 4 ani și 6 luni de închisoare. Al treilea bărbat, paznic al muzeului, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Al patrulea suspect a fost achitat.

Citește și: Suma uriașă pentru care a fost vândută o monedă britanică rară, din 1936. În lume există, în total, șase astfel de exemplare

Bărbații cunoșteau foarte bine planul muzeului, așa că au acționat rapid. Moneda a fost scoasă din vitrină folosindu-se o roabă. În timpul transportării, hoții au scăpat de două ori moneda și au deteriorat-o.

Poliția crede că moneda a fost tăiată în bucăți mai mici pentru a putea fi vândută, întrucât aceasta nu a mai fost văzută din noaptea furtului.

Moneda avea imprimat chipul Reginei Elisabeta a II-a. Făcea parte dintr-o colecție de cinci monede speciale realizate de Monetăria Canadiană și era considerată a doua cea mai mare monedă din lume.

Redactor: Gabriela Cojocaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri