Monica Lewinsky: „Rușinea se lipește de tine ca smoala”

Data publicării:
monica

 

Monica Lewinsky acordă rar interviuri și a explicat și de ce: „Adevărul este că sunt epuizată. Mi-e teamă că o să spun ceva greșit și că asta va deveni titlu de știre importantă și că totul va reîncepe”, spune ea.

După întregul scandal din perioada 1998-1999 nu a încercat să se sinucidă. „Dar am fost aproape”, mărturisește fosta stagiară. Întrebată dacă și-a imaginat cum ar fi urmat să se sinucidă, aceasta a răspuns: „Da. Cred că tinerii nu văd sinuciderea ca pe un final, ci ca pe o resetare”.

În 2005, Monica Lewinsky s-a mutat la Londra pentru a studia psihologia sociala la London School of Economics, iar acum oferă consiliere persoanelor umilite în spațiul public, în special pe rețele sociale. Și are și un sfat pentru acestea: să nu mai nege și să nu le mai fie rușine. „Integrați ceea ce vi s-a întâmplat. Integrați experiența (neplăcută, n.r.), cu cât mai repede, cu atât mai bine”.

În 2014, Monica Lewinsky a povestit, pentru National Geographic, că s-a simţit cea mai umilită femeie din lume în momentul în care aventura ei cu preşedintele american a fost făcută publică.

Nici măcar nu ştiu cum să descriu mai exact şocul, trauma şi teama. Am fost cea mai umilită femeie din lume. Să fii în centrul acestei furtuni mediatice a fost înspăimântător, derutant. Cred că multe au avut de-a face şi cu faptul că sunt femeie”, a declarat Monica Lewinsky.

Aventura lui Bill Clinton cu Monica Lewinsky a început când fosta stagiară de la Casa Albă avea 22 de ani şi a fost făcută publică, trei ani mai târziu, în 1998. În urma dezvăluirilor, Bill Clinton, preşedinte la acea vreme, a fost acuzat de Congresul american că a avut o relaţie intimă cu o stagiară şi că a minţit în legătură cu acest fapt. Un an mai târziu, senatul american a decis achitarea fostului lider de la Casa Albă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri