Sari la conținut

Morga unde este ţinut Kim Jong Nam, păzită de forțe speciale

Malaysia a desfăşurat marţi dimineaţă până la 30 de ofiţieri înarmaţi din forţele speciale pentru a asigura securitatea la morga unde este ţinut Kim Jong Nam, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean Kim Jong-un. Măsurile suplimentare de securitate au legătură cu posibila prezenţă a fiului lui Kim Jong Nam în Kuala Lumpur pentru a ridica corpul neînsufleţit al tatălui asasinat în urmă cu o săptămână de agenţii Phenianului, informează News.ro.

kim jong-nam

Un convoi de patru autovehicule nemarcate au intrat încă de la primele ore ale dimineţii în spitalul din Kuala Lumpur.

O adevărată dispută diplomatică a izbucnit între Malaysia şi Coreea de Nord în urma asasinării lui Kim Jong Nam, după ce autorităţile malaeze au anunţat că nu au de gând să predea trupul fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean până ce nu vor primi o mostră de ADN din partea familiei Kim. 

Kuala Lumpur a anunţat inclusiv rechemarea amabsadorului malaez de la Phenian, după ce diplomaţii nord-coreeni au pus presiuni pentru a opri efectuarea unei necropsii şi au cerut eliberarea imediată a cadavrului lui Nam. Regimul de la Phenian a precizat că nu va recunoşate concluziile anchetei malaeze cu privire la moartea cetăţeanului nord-coreean, deşi nu a precizat că e vorba de fratele vitreg al lui Kim Jong-un.

Kim Han-Sol este fiul lui Kim Jong Nam şu urma să plece luni noaptea din Macao, însă prezenţa sa nu a fost confirmată în Kuala Lumpur.

Între timp, diplomaţii nord-coreeni au respins drept absurdă solicitarea unei probe ADN, susţinând că au dreptul să ceară eliberarea oricărui cadavru, atât timp cât persoana decedată avea un paşaport emis de către Phenian.

Ambasadorul Kang Chol a declarat că ancheta cu privire la asasinarea fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean este motivată politic şi Kuala Lumpur a colaborat împreună cu Seul pentru a acuza de crimă regimul lui Kim Jong-un.